José Medrado: Trance schilder en medium

José Medrado: Trance schilder en medium

Op 18 september 2019 was José Medrado weer te gast bij Stichting Inguz in ’t Brakenkerkje in Obdam, wat een heel bijzondere avond heeft opgeleverd. Nancy Holderbeke, verslaggever van de Kogge was bij deze avond aanwezig en schreef het onderstaande erover op:

Prachtige kunst in trance door medium José Medrado

Obdam, José Medrado uit Brazilië heeft vele gaven en reist als medium de wereld rond. In zijn kindertijd gebeurden er wonderlijke dingen waardoor hij en zijn familie zijn gaan geloven dat er meer is tussen hemel en aarde. José had contact met de overleden schilder Renoir, die hem voorstelde verf in brood te transformeren voor liefdadigheid. Hoewel hij niet kan schilderen maakt hij in trance de mooiste schilderijen waarvan de opbrengst is bestemd voor zijn weeshuis in Brazilië.

Het trance-art medium José Medrado produceert in trance schilderijen in de duidelijk herkenbare stijlen van overleden schilders. Op woensdag 18 september was Medrado aanwezig in ’t Brakenkerkje in Obdam. Hij maakte in trance onder invloed een Renoir (in 7 min 41 sec),  een Claude Monet (in 7 min 04 sec), een Panetti (in 4 min 38 sec), een Vincent van Gogh (in 7 min 51 sec en in 7 min 09 sec), een Berthe Morisot (in 5 min 42 sec), een Paul Gauguin (in 8 min 17 sec) en een Portinari (in 12 min 10 sec), acht prachtige schilderijen.

Een bijzondere avond en zeer indrukwekkend om mee te maken van dichtbij. Alle schilderijen zijn dezelfde avond in ’t Brakenkerkje geveild ten goede aan het weeshuis van José Medrado in Brazilië.