José Medrado: Trance schilder en medium

José Medrado: Trance schilder en medium

Een hele bijzondere avond.

Het is alweer een paar jaar geleden dat het trance/fysiek medium José Medrado uit Brazilië naar Obdam kwam om zijn bijzondere mediumschap met ons te delen. Medrado werkt vanuit de trance met de overleden grootmeesters Gaugain, van Gogh, Matisse, Picasso, Renoir, Monet en vele anderen. Medrado gebruikt vooral zijn vingers en geen kwast, enkel voor de ogen en mond een klein penseel. Het is werkelijk ongelooflijk om te zien hoe er binnen korte tijd een geweldig mooi schilderij verschijnt. Gemiddeld werkt Medrado ca. 5 tot 15 minuten aan een schilderij.

Mensen die de schilderskunst ook beheersen vertellen mij regelmatig dat het onmogelijk is hoe Medrado de olieverf tijdens zijn trance op het doek gebruikt. Als je kijkt naar zijn handschoenen die hij draagt, dan zijn alle kleuren door elkaar gelopen, maar de kleuren op het doek niet, wit is wit, rood is rood; echt ongelooflijk.

Gedurende de avond zijn er vanuit de geestenwereld artsen die healing geven aan de mensen in de kerk, dit is waarneembaar door de sterke etherlucht die je kunt ruiken. Via een scherm kun je de handelingen die Jose Medrado op zijn doeken verricht volgen.

Op 27 jarige leeftijd is Medrado op aandringen van de overleden Renoir die bij hem verscheen gaan schilderen. Hij kreeg de opdracht om “verf in brood te transformeren” en Medrado zelf te gebruiken als levend penseel. Deze schilder Renoir waarschuwde hem, dat hij zijn gave uitsluitend voor liefdadigheid zou mogen gebruiken sindsdien voorziet hij in onderhoud van het weeshuis. Gemiddeld maakt Medrado 10 a 12 schilderijen die je tijdens de pauze kunt bezichtigen. Daarna worden de schilderijen geveild.

Al naar gelang het bieden op een schilderij, worden ze gemiddeld verkocht tussen de 150 en 500 euro en dienen contant te worden betaald, na afloop ontvang je een nota.

Medrado kijkt er enorm uit om weer in het kerkje te mogen werken en om weer zoveel prachtige schilderijen voor jou te mogen maken.

Datum:
Woensdag 18 september 2019

Aanvang:
19.30 uur

Entree:
€ 15,-

Locatie:
’t Brakenkerkje
Dorpstraat 38
1713 HJ Obdam

Voor onze organisatie is het fijn als je reserveert!